Tds Metru Digital, masurare impuritati apa, temperatura
Livrare la:
Greutate: kg 0.000
Tds Metru Digital, masurare impuritati apa, temperatura
CE TREBUIE STIUT DESPRE VALOAREA TDS A APEI:
Total Solide Dizolvate (abreviat TDS) este o unitate de masura a continutului combinat al tuturor substantelor organice si anorganice continute intrun lichid sub forma de molecule, ioni sau microgranule (suspensii coloidale).
In general dimensiunea acestor solide trebuie sa fie suficient de mica pentru a trece printr-o sita cu ochiuri de 2 micrometri.
Total Solide Dizolvate sunt in mod normal interpretate pentru apele “dulci”, lipsite de salinitate sau cu salinitate redusa.
Valoarea TDS nu este o determinare primara in ceea ce priveste calitatea potabila a apei, dar poate fi interpretata ca un indice al prezentei in apa a unei largi game de contaminanti chimici si fizici, cu precadere in apa definita ca potabila.
Surse primare ale solidelor dizolvate in apa sunt substantele utilizate ca fertilizanti si erbicide in agricultura, deversarile apelor uzate in receptorii finali (rauri si fluvii), levigantii din soluri, dizolvarea rocilor aflate in calea acviferelor, deversarile industriale, etc.
Cele mai frecvente substante chimice intalnite sunt:
Calciu, fosfati, nitrati, sodiu, potasiu, clor aflate sub forma de anioni, cationi, molecule sau microgranule.
Solidele din apa pot aparea dizolvate (TDS) si in suspensie (TSS – Total Solide in Suspensie)
Solidele in suspensie sunt cele care nu trec de filtrul cu dimensiunea de 2 micrometri. Deci valoarea TDS se masoara cu acuratete dupa trecerea fluidului printr-un filtru de 2 micrometri.
TSS include particule mai mari sau molecule insolubile.
Nivelurile ridicate ale TDS indica o apa dura, bogata in dizolvate ceea ce duce la depuneri pe coloanele de transport si pe utilajele si ustensilele din bucatarie.
SEMNIFICATIA TDS
Este general acceptat ( normativul FDA ) ca valoarea TDS de 50 ppm indica o apa cu calitati de potabilitate. Aceasta limita a fost stabilita pe praguri de gust al apei. S-a constatat ca in intervalul 30 – 250 ppm, apa prezinta calitati acceptate de potabilitate. Poate fi consumata si in afara acestor valori, pe perioade scurte de timp fara a se constata afectiuni imediata asupra organismului.
Continutul de solide dizolvate in exces din apa potabila poate influenta negativ starea organismului in urma consumului sistematic, indelungat. Aparitia starilor de slabiciune, deshidratare, pierderea in greutate, deshidratare sunt semne clare ca trebuie intrerupt consumul acestor tipuri de apa.
Prezenta solidelor dizolvate in apa poate afecta gustul acesteia. Evaluarea de catre cercetatori a gustului apei in raport cu valoarea TDS a dat urmatoarea clasificare:
- Gust bun 30 – 60 ppm
- Gust potrivit 60 – 200 ppm
- Gust acceptabil 200 – 250 ppm
- Gust inacceptabil peste 250 ppm
Cum folosim aparatul TDS?
1. Mai intai puneti apa intr-un pahar sau intr-o cana curata.
2. Porniti aparatul TDS cu butonul ON si indepartati capacul.
3. Introduceti capatul aparatului cu cei 2 electrozi in apa, avand grija sa nu introduceti prea tare aparatul, deoarece asta ar putea distruge aparatul.
4. Agitati putin apa cu ajutorul aparatului pentru a fi sigur ca electrozii sunt introdusi in totalitate in apa si nu exista bule de aer pe electrozi.
5. Asteptati aproximativ 5 secunde sau pana cand numarul afisat pe ecran se stabilizeaza. Numarul afisat este valoarea TDS.
6. In timp ce aparatul este introdus in lichid, apasand o data butonul TEMP puteti vedea temperatura apei in grade C. Daca apasati butonul inca o data, va aparea temperatura in grade F iar daca apasati a treia oara acest buton, pe ecran va aparea din nou valoarea TDS.
7. Dupa ce ati terminat, scoateti aparatul din apa si scuturati-l pentru a indeparta apa de pe el.
8. Puneti capacul inapoi pentru a proteja electrozii..
Noul aparat TDS se opreste automat daca timp de 10 minute nu este folosit.
Aceasta functie previne descarcarea accidentala a bateriei.
Caracteristici:
- Dimensiuni : 156 x 30 x 20 mm
- TDS range: 0-9990ppm /mg / L
- Memorare da